Potpisan Sporazum o saradnji javnih beležnika Rusije i Srbije

SANKT PETERBURG – Predsednici javnobeležničkih komora Rusije i Srbije, Konstantin Korsik i Srbislav Cvejić, potpisali su danas u Sankt Peterburgu Sporazum o saradnji dve komore, kojim je predviđeno unapređene zajedničkog rada u pravnoj sferi kroz organizaciju rusko-srpskih seminara, kao i drugih obuka za javne beležnike.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas, na inicijativu javnobeležničke komore Ruske Federacije, potpisali ovaj sporazum o saradnji, sa komorom koja ima izuzetno veliko iskustvo i koja je spremna da sa nama deli svoje znanje”, rekao je Cvejić, navodeći da će realizacija sporazuma krenuti odmah.

Prema Cvejićevim rečima, JKS već ima dobru saradnju sa kolegama iz Rusije, ali je zvaničan sporazum sigurno dodatni motiv za unapređenje saradnje.

Sporazum je potpisan danas, prvog dana Međunarodnog seminara „Nasleđivanje: ruska i strana praksa“ u Sankt Peterburgu, koji se održava u organizaciji Ruske komore.

Prema Sporazumu, saradnja javnobeležničkih komora ostvaruje se kroz razvoj i realizaciju zajedničkih projekata usmerenih na razvoj institucije javnog beležništva u obe zemlje. Uključiće aktivnosti na organizaciji međunarodnih seminara o pravnim pitanjima od uzajamnog interesa, zatim profesionalnoj pripremi javnih beležnika razmenom delegacija, kao i naučnom saradnjom.

Na Seminaru u organizaciji Ruske komore, učestvuju, pored predsednika Srbislava Cvejića i javni beležnici, članovi Izvršnog odbora JKS, Natalija Adžić i Sava Dedajić.

Natalija Adžić je na seminaru imala predavanje na temu „Zaveštanje kao osnov nasleđivanja“.

Top